BEAUTY TIPS

AHA vs BHA vs PHA : Ποιες είναι οι διαφορές τους και ποιο είναι το κατάλληλο για εσένα;

aha

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας!

Αν θέλεις ένα υγιές & λαμπερό δέρμα, η απολέπιση θα πρέπει να ενταχθεί στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Για αυτό το λόγο, όπως έχουμε αναφέρει, οι θεραπείες με οξέα αποτελούν τη νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς. Υπάρχουν τα οξέα AHA , τα BHA και τα “νεότερης γενιάς AHA”, τα PHA. Εάν θες να διαπιστώσεις ποιο είναι το κατάλληλο για εσένα, συνέχισε την ανάγνωση!

Τι είναι τα AHA;
Το AHA σημαίνει άλφα-υδροξέα. Τα AHA προέρχονται από ζαχαροκάλαμο ή άλλες φυτικές πηγές, γι’ αυτό συχνά αναφέρονται και ως οξέα φρούτων. Γενικά συνιστώνται για κανονικό έως ξηρό, κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, χάρη στην ικανότητά τους να ενισχύουν τους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Πρόκειται για χημικά απολεπιστικά που μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για ένα λιπαρό ή με τάση για ατέλειες δέρμα, εάν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση.

Ποια είναι τα οφέλη των AHA;

  • Στοχεύουν σε όλες τις περιοχές του δέρματος ,τόσο στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος όσο και στο πιο βαθύ. (Εφαρμόζουμε σε καθαρό δέρμα προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα).
  • Βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, καθιστώντας το ιδανικό για όσους θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.
  • Έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη μείωση των ορατών σημαδιών της ηλιακής φθοράς και των ρυτίδων. (Καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε τους χειμερινούς μήνες και να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το σολάριουμ μετά την χρήση τους. Ενδείκνυται η χρήση αντηλιακού.)

Τι είναι τα BHA;
Το BHA σημαίνει βήτα-υδροξέα. Τα BHA είναι οργανικά καρβοξυλικά οξέα που δρουν στην επιφάνεια του δέρματος και βαθιά μέσα στον πόρο. Είναι λιποδιαλυτά, επομένως προτιμώνται συχνότερα για κανονικό έως λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπές σε μελανιές, κηλίδες και διευρυμένους πόρους.

Ποια είναι τα οφέλη των BHA;

  • Διαθέτουν καταπραϋντικές ιδιότητες -είναι αρκετά απαλά για ευαίσθητους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι επιρρεπείς σε ερυθρότητα ή ροδόχρου ακμή- όπως το σαλικυλικό οξύ.
  • Το σαλικυλικό οξύ είναι γνωστό ότι καταπολεμά τα βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των κάλων και άλλων περιοχών ξηρού δέρματος.

Και πάμε να γνωρίσουμε το νεότερο οξύ που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον κόσμο της ομορφιάς…τα PHA, γνωστά και ως πολύ-υδροξέα! Ανήκουν στην οικογένεια AHA και είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος σε σύγκριση με τα πιο κοινά AHAs, όπως τα γλυκολικά και τα γαλακτικά οξέα. Παραδείγματα PHAs είναι το λακτοβιονικό οξύ και η γλυκονολακτόνη. Ουσιαστικά, τα οφέλη τους είναι ίδια με τα AHA , όμως λόγω της μεγαλύτερης δομής τους, δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στο δέρμα και λειτουργούν στα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι τείνουν να είναι πιο ήπια σε σύγκριση με άλλα χημικά απολεπιστικά και αποτελούν μια καλή εναλλακτική σε ασθενείς με ευαίσθητο δέρμα, ροδόχρου ακμή και έκζεμα, που δεν μπορούν να ανεχθούν τα AHA και BHA. Επίσης, καταπολεμούν τη γλυκοζυλίωση η οποία αποδυναμώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα.

Ανακάλυψε τα set με οξέα της Ava Laboratorium και απόλαυσε τη θεραπεία χημικού peeling στο σπίτι για υπέροχη εμφάνιση, υφή και ελαστικότητα επιδερμίδας!